Voedsel is echt een basisbehoefte en lijkt daarom soms buiten de minimalistische discussie te staan. Je hebt het immers nodig, klaar. Maar ook voedsel kun je op een minimalistische manier bekijken…

Wanneer je met een minimalistische blik je boodschappenkar vult, zul je zien dat je veel minder geld kwijt bent. Zo ontstaat er financiële ruimte om bij de aankopen die je wél doet te kiezen voor de biologische variant. In het artikel ‘Betaalbaar biologisch‘ in het novembernummer van Kiind.nl geef ik tips om te besparen op je boodschappen.

Minimalistisch met je boodschap-budget omgaan betekent:

* Water… Als er iets een minimalistisch drankje is, is het water. Buiten de perfecte eenvoud hiervan is kraanwater ook nog eens erg budgetvriendelijk, milieuvriendelijk én gezond. Koop dus geen sappen, frisdrank, thee of koffie (of minder hierin) en drink kraanwater.

* Ga voor basics, beperk luxeproducten. Snack- en snaaispul, (semi)kant-en-klaar producten zijn niet alleen niet noodzakelijk, maar ook een aanslag op je budget.

* Vermijd ‘te veel’. Te veel kopen betekent dat de kans groot is dat producten bedorven of over datum zijn voordat je ze opgegeten hebt. Kijk ook tijdens het koken goed naar de porties; gooi niet dat laatste beetje rijst uit het pak ook in de pan om het pak maar leeg te maken.

* Kliekjesdag. Toch te veel gekookt? Bewaar kiekjes en eet ze op op kliekjesdag. Wanneer veel van een pastagerecht over hebt kun je dit gemakkelijk tot ovengerecht verwerken met wat geraspte kaas. Aardappel en groente over? Daar maak je in een handomdraai een stevige soep van.

Heb jij nog meer tips? Laat het weten in een reactie.

Advertenties